Gipsvezelplaat Fermacell

Gewoontes zijn niet makkelijk te veranderen. Zeker niet als je jarenlang met een type product hebt gewerkt. We worden loyaal aan een merk, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit het beste product is en soms denken we zelfs dat dit het enige product is en de enige oplossing voor onze projecten.

2009-8

En dan zijn we bang voor het nieuwe, bang om de oude gewoonten te veranderen. Soms vanwege tijdsgebrek en soms gewoon omdat we bang zijn om te falen, om een nieuwe techniek te leren (dewelke misschien nog beter is).

Houtbouw_Xhoffraix_3_9273_620

Laat me in dit geval de gipsvezelplaten van Fermacell voorstellen! En nee, het beroemde merk van gipsplaten dat iedereen kent is niet het enige op de markt, dat verzeker ik jullie! Ooit gehoord van Fermacell ? Deze vezelgipsplaten onderscheiden zich door een groot aantal functies.

maxresdefault

Kent u een vezelgipsplaat die u een combinatie van hoge brandwerendheid en hoge geluidsisolatie biedt, terwijl deze zeer goed bestand is tegen schokken en druk, waterdicht en milieuvriendelijk is met absolute homogeniteit ?

tb_Firepanel_A1_Europa_542

Gipsvezelplaten van Fermacell bestaan uit gips en papiervezels die beiden worden gewonnen uit een recyclingsprocedure van afvalmateriaal. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computergestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden.

process productie gipsvezelplaten

fermacell-process-production

Fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Het toepassingsbereik ;

 • Scheidingswanden (dragend of niet, met stalen of houten onderconstructie)
 • Woningscheidende wanden
 • Brandwerende wanden
 • Geluidsisolerende wanden
 • Plafondbekledingen
 • Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels).

> Kunnen zonder problemen met tegels, dun structuurpleisterwerk, verflagen en behang worden afgewerkt.

Verschillende soorten platen voor verschillende soorten werk of afwerking. Fermacell platen bestaan ook als vloerelementen, ontworpen voor verschillende toepassingen ;

 • Massieve vloeren, zoals betonvloeren
 • Vloeren met houten balklagen (met of zonder plafond)
 • Vloeren met stalen profielen of met stalen dragers
 • Voor brandveiligheid en geluidsisolatie
 • Voor toepassing van vloerverwarmingssystemen

> Op het Fermacell vloerelement kunnen de meest verschillende vloerbedekkingen worden geplaatst : tapijt, kurk, linoleum, marmoleum, gebakken vloertegels, natuursteentegels en terracottategels, parket,…

Houtbouw_Domaine_1_9093_620

En aangezien we ook dé vakman zijn voor houtskelet, is het duidelijk dat Fermacell platen perfect geschikt zijn voor de technische vereisten van dit type constructies.

Aarzel niet om ons te contacteren! Deze Fermacell platen zullen het leven van de aannemers veranderen, en jullie gaan zeker thuis het verschil ook zien, voelen en horen.