Zolder isoleren ? Een absoluut prioriteit !

In een niet geïsoleerde woning verdwijnt 30 % van de warmte via het dak. De hete lucht, minder zwaar, gaat rechtstreeks naar de zolder.

De belangrijke thermische verliezen, de verwarmingslekken, gebeuren dus vanaf deze zone.

inblaazisolatie

Ironisch, want het is die zone die het vaakst verwaarloosd wordt door de eigenaars. U kan 30% van uw investering besparen met een goede isolatie van uw lege zolderruimte of kamers onder het dak.

isolatie-geld-waard
warmteverlies-guysolutions

Of het nu gaat om het behoud van de warmte in de winter of omgekeerd om in de zomer de koelte te bewaren, de isolatie maakt het mogelijk om een aangename en homogene temperatuur te handhaven. Het isoleren van de zolder helpt ook om het geluid van buitenaf tegen te gaan (wegverkeer, luchtgeluid, geluid van regen).

Gutex, multiplex-top, onderdak

Klassieke isolatie zoals polystyreen en minerale wol hebben niet de thermische capaciteiten die essentieel zijn voor zomers comfort. Natuurlijke isolatie (houtvezel, cellulose, kurk, enz…) hebben dit zeker en vast.

dakisolatie-zomer-en-winter

Als u meer informatie wilt krijgen over houtvezel isolatie (inblazen of niet), kurk isolatie, cellulose isolatie, linnen papier isolatie,…. twijfel zeker niet om u bij ons te informeren. Omni Wood kan u alles bezorgen.

En binnenkort een blog over de verschillende natuurlijke isolaties 😉  Keep in touch!